top of page

ПСИХОЛОГІЧНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ

💪 Сильна жінка: карма чи стратегія?




↪️ Більшість сучасних жінок вимушена виконувати безліч справ, особливо останнім часом, коли чоловіки втратили роботу або пішли на фронт. На їхніх плечах виховання дітей, догляд за близькими, соціальна реалізація, господарчі справи. Вони сильні, але чи щасливі?


💬 До мене звернулася молода жінка з двома доньками, яка вже рік працює самостійно та тягне всю родину. Вона виглядає дуже стомленою, сльози в очах, плечі опущені, ніби під тягарем. Чоловік не може знайти роботу, а дітей треба піднімати, тому просто немає можливості працювати менше. Бідна жінка не бачить ніякого виходу, радості не відчувала тривалий час. Впевнена, що ви з легкістю знайдете приклади таких жінок у своєму колі, чи не так?


🤔 Чому так стається, що жінки в тяжких умовах виявляються сильнішими, ніж їхні чоловіки? Це їхня карма чи стратегія поведінки?


🧩 Зазвичай такі жінки бачили подібні стосунки в своїх батьківських родинах. Можливо не в таких інтерпретаціях, але суть та сама: жорстка, авторитарна мати та слабкий залежний батько. Тобто в таких сім'ях є порушення ієрархії.


👧 Крім того, з дитинства дівчина звикла самостійно вирішувати свої справи, не відчувала підтримки та тепла від матері. В неї начебто записана програма: довіряти нікому не можна, треба розраховувати на себе. Це деструктивна стратегія працює в її підсвідомості, тому мозок шукає подібних чоловіків. І ось вона вже у стосунках, з дітьми та тягне чоловіка на собі. Але якщо піти далі в дослідженнях роду, то побачимо, що бабуся чи прабабуся залишилися без чоловіків, бо ті пішли на війну або загинули, або отримали травми та не змогли працювати. І це вже карма. Карма - це не покарання як вважає більшість людей. Це універсальний закон зв'язку причин і наслідків. Тобто все те, що робили, відчували наші предки, відображається в нашому житті, бо існує родова пам'ять, записана в наших генах.


🤔 Але що з цим робити? Невже треба як бабуся чи мама проживати цей досвід?


🧩 Звичайно, не треба. В той момент, коли ви усвідомили цю програму (стратегію, карму), вже половина справи по припиненню її зроблено. Далі можна звернутися до фахівців та завершити цей процес. Він запропонує практики для того, щоб ваш мозок відпустив деструктивні переконання та знайшов інші варіанти розвитку події. Психіка на рівні підсвідомості налаштується на новий сценарій. Тоді навкруги вас почнуться вибудовуватися інші події.

Головне, що ви своїм дітям зможете передати кращі стратегії.

ЯК ПРАЦЮЄ УКРАЇНСЬКИЙ

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ХАБ

наші фахівці у своїй роботі спираються лише на науково доведені методи психотерапії

ми ставимо на перше місце допомогу у вирішенні вашої проблеми, а не кількість сесій

ми не збираємо персональні дані відвідувачів сайту та клієнтів

ми пропонуємо різні цінові категорії консультацій, які ви можете обрати на сайті

Натисніть кнопку “Обрати фахівця”

Ознайомтеся з анкетами спеціалістів

Натисніть кнопку “Записатися
на консультацію”

bottom of page