top of page

ПСИХОЛОГІЧНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ

Неврастенія — це психічний стан людини, який характеризується загальним виснаженням, постійною втомою, зниженням настрою та емоційною нестабільністю. Цей термін походить від латинського слова "neurasthenia", що буквально означає "нервова слабкість".


Неврастенія може виникати внаслідок тривалого стресу, емоційних травм або надмірного фізичного та психічного напруження. Цей стан супроводжується такими симптомами, як інсомнія (порушення сну), головний біль, зміна апетиту, роздратованість, зниження концентрації уваги та поява фізичних скарг без наявності медично обґрунтованих причин.


Дуже важливо розрізнити неврастенію від інших психічних розладів, таких як депресія чи тривожний розлад. Незважаючи на схожість симптомів, неврастенія характеризується переважно фізичними проявами, тоді як депресія та тривога зазвичай супроводжуються істотним зниженням настрою і погіршенням мотивації.


Основними методами лікування неврастенії є можливість відпочивати і набратися сил, збалансоване харчування, фізичні вправи та психотерапевтичне консультування. В разі необхідності, лікар може призначити препарати для полегшення симптомів.


Дбайте про своє психічне та фізичне здоров'я, слухайте своє тіло та нерви, і в разі виникнення сумнівів звертайтесь до фахівця, який допоможе вам зрозуміти та впоратися зі стресом та неврастенією.

Теги:

ЯК ПРАЦЮЄ УКРАЇНСЬКИЙ

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ХАБ

наші фахівці у своїй роботі спираються лише на науково доведені методи психотерапії

ми ставимо на перше місце допомогу у вирішенні вашої проблеми, а не кількість сесій

ми не збираємо персональні дані відвідувачів сайту та клієнтів

ми пропонуємо різні цінові категорії консультацій, які ви можете обрати на сайті

Натисніть кнопку “Обрати фахівця”

Ознайомтеся з анкетами спеціалістів

Натисніть кнопку “Записатися
на консультацію”

bottom of page