top of page

ПСИХОЛОГІЧНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ

Диссоціальний поведінковий розлад

Диссоціальний поведінковий розлад (ДПР) є одним з розладів особистості, який впливає на спосіб взаємодії особи з оточуючим світом та іншими людьми. Цей розлад характеризується нездатністю відповідати на соціальні норми, правила та очікування, пов'язані зі суспільством.


Основні ознаки диссоціального поведінкового розладу включають прапорці безчуття до чужого страждання та болю, постійну злочинність, безвідповідальність та невідповідність нормам і правилам. Люди з ДПР можуть демонструвати безкультурність, насильство, психологічну та фізичну агресію, а також бути безжалісними у відношенні інших людей.


Причини розвитку ДПР можуть бути різними. Часто виникнення цього розладу пов'язане з дитячими травмами, злиттям з оточуючими небажаними впливами або недостатнім навчанням соціальних навичок. Генетичні фактори також можуть впливати на схильність до розвитку ДПР.


Люди з диссоціальним поведінковим розладом часто мають проблеми зі стабільними стосунками та спілкуванням. Вони можуть демонструвати безчуттєвість до потреб та почуттів інших людей, не розуміти соціальних норм, не виконувати правила та закони, та бути відповідальними за серію кримінальних діянь.


Лікування диссоціального поведінкового розладу часто потребує комплексного підходу, що включає психотерапію, навчання соціальних навичок, лікарську підтримку та можливо медикацію. Однак, успішність лікування може залежати від посівання бажання пацієнта змінити свою поведінку та прийняти відповідальність за свої дії.


Висновок, диссоціальний поведінковий розлад є серйозним психічним розладом, який впливає на здатність людини взаємодіяти соціально та згідно норм та правил співіснувати з іншими. Лікування цього розладу вимагає інтегрованого підходу та співпраці між пацієнтом, психологом і, можливо, іншими фахівцями з медичного польоту.

ЯК ПРАЦЮЄ УКРАЇНСЬКИЙ

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ХАБ

наші фахівці у своїй роботі спираються лише на науково доведені методи психотерапії

ми ставимо на перше місце допомогу у вирішенні вашої проблеми, а не кількість сесій

ми не збираємо персональні дані відвідувачів сайту та клієнтів

ми пропонуємо різні цінові категорії консультацій, які ви можете обрати на сайті

Натисніть кнопку “Обрати фахівця”

Ознайомтеся з анкетами спеціалістів

Натисніть кнопку “Записатися
на консультацію”

bottom of page