top of page

ПСИХОЛОГІЧНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ

😉 Що посієш те й пожнеш

💬 «Прихили вухо до Божого голосу»

Прип. 20:22. «Не кажи: Надолужу я зло! май надію на Господа, і Він допоможе тобі».

До Гал.6:7. «Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!»



🤔 Ми не замислюємося, чому дуже часто в нашому житті з'являються, а іноді і повторюються ті самі проблеми. Людство стрімко мчить уперед. Кожен намагається скрізь встигнути, все зробити, навіть лікуємось на ходу. Дні схожі один на інший, лише різниця у часі. Так минає тиждень, місяць, рік. Ми часто відповідаємо на різні питання: «У мене немає часу». І нам здається, це справді так.


😌 У Біблії написано: «… бо що таке ваше життя? пар, що є на короткий час, а потім зникає». Життя коротке, а нам здається, що все попереду, ми не помічаємо за метушнею та проблемами, як воно проходить повз. А треба лише зупинитися.


🙏 У психології є когнітивний напрямок, де працюють з думками та усвідомленістю, що є основою мислення людини. Свідомість визначає буття. Так, попри всі проблеми та обставини, людині потрібно зупинитися. Якщо ви теж потребуєте цього, просто зробіть такі кроки:

1️⃣ Приділіть собі щонайменше півгодини часу, проаналізуйте останні події. Подумайте, як вони вплинули на вас: Який у вас був стан, емоції? Що це вам дало? Чи принесло користь чи негатив?

2️⃣ Запитайте себе: Що я думаю? Що я з цим робитиму? Як я вчиню далі? Як ці думки, емоції та дії вплинуть чи вплинули на моє життя?

3️⃣ Прийміть як факт, будь-яка подія – нейтрально, але важливо, як ми її інтерпретуємо? Які наші думки, так і реагуємо. Не думаючи про наслідки, ми легко відповідаємо злом на зло.

4️⃣ Подивіться на цю ситуацію, проблему під іншим кутом. Якщо не можете впоратися, віддайте проблему Богові, моліться і запасіться терпінням. Він свого часу вирішить.

Ну а якщо розум зможе взяти гору над емоціями, і на зло відповість добром, ми по-справжньому переможемо себе в цей момент. Подякуйте та похваліть себе.

5️⃣ Випустіть негативну емоцію екологічно: побийте подушку, дихайте правильно (техніка по квадрату: видих довше вдиху) поприсідайте (випустіть пару). У тілі зникне напруга, розум і тіло набудуть позитивних емоцій, прийде спокій і впевненість.

Щоразу бачити зло, по відношенню до нас, ми будемо відповідати добром (для нашого ж блага), воно принесе нам ефективну якість життя. Посіяне добро повертається нам, як мінімум, удвічі. Про це свідчить духовний закон. Його проекція у фізичному вигляді виглядає так:


🧩 Людина посадила відро картоплі, а врожай зібрала - 5 мішків.

«Що посіє людина, те й пожне».


🎲 Бог так створив світ, в ньому діють фізичні та духовні правила, але духовні - головніші. Віра в Бога, любов до людей, добрі справи – сукупність усього і є виконанням духовних законів. Це і означає жити у позитиві, жити якісним життям. Так, це праця над собою. Але хіба хтось досяг успіху без труднощів? За будь-яким успіхом стоїть робота над собою. Хочу додати, що нічого немає вічного на землі, і оскільки життя коротке, важливо кожному встигнути прийняти Ісуса Христа особистим Господом та Спасителем. Бо Він єдиний, Хто є путівкою у вічне життя. Саме з Ним життя стане багатшим у духовному, фізичному та матеріальному плані. Тоді на порозі вічності можна буде сказати: "Я прожив осмислене та цікаве життя".


❤️ Благословень всім вам

З повагою, Християнський психолог Жанна.

ЯК ПРАЦЮЄ УКРАЇНСЬКИЙ

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ХАБ

наші фахівці у своїй роботі спираються лише на науково доведені методи психотерапії

ми ставимо на перше місце допомогу у вирішенні вашої проблеми, а не кількість сесій

ми не збираємо персональні дані відвідувачів сайту та клієнтів

ми пропонуємо різні цінові категорії консультацій, які ви можете обрати на сайті

Натисніть кнопку “Обрати фахівця”

Ознайомтеся з анкетами спеціалістів

Натисніть кнопку “Записатися
на консультацію”

bottom of page